Tranemo Metal logotyp

0325-14 53 30

 

 

 

 __

hemsida

Kundvärde

Processen

Kunder 

Hållbarhet 

Vilka vi är 

Kontakt

__

__

Andra webbsidor

Lediga tjänster

Legotillverkning

Skärande/CNC bearbetning

Mekanisk
verkstad

__

bearbetad komponent i mekanisk verkstad med närhet till göteborg
Mekanisk verkstad nära borås

Mekanisk verkstad

Mekanisk verkstad för olika typer av uppdrag

Uppdragen för en mekanisk verkstad varierar brett. Nedan ger vi några exempel på olika typer av tillämpningar för mekaniska verkstäder.

Mekanisk verkstad i tidigt skede

Mekaniska verkstäder med lång erfarenhet kan ofta ta en rådgivande roll för att utvärdera ritningar, ge nytt perspektiv på mekaniska problem eller konstruktionslösningar. Mekaniska verkstäder kan i ett tidigt skede vara behjälplig med att snabbt ta fram prototyper för att testa olika typer av konstruktioner.

Mekanisk verkstad till produktion 

Utbudet mellan mekaniska verkstäder kan också variera brett, där vissa verkstäder har tydliga nicher åt olika håll vad gäller både material och bearbetningstekniker. Många mekaniska verkstäder jobba ofta med högteknologiska maskiner för sin bearbetning som bidrar till tillverkning av avancerade konstruktioner där ledtiden från ritning till färdig produkt är kort. Mekaniska verkstäder med stor maskinpark är dessutom ofta väldigt flexibla och kan köra flera produkter parallell och lämpar sig på så vis även till massproduktion.

Vi på Tranemo metal jobbar huvudsakligen med skärande bearbetning och jobbar mycket med legotillverkning för både små lokala och stora världsledande kunder.

Vårt specialitet är komponenter av hög kvalitet, i form av hög precision och hög leveranssäkerhet.

Reparation

Ett annat vanligt tillämpningsområde för en mekaniska verkstad är reparation och ersättning av komponenter som gått sönder. Har man otur och har en trasig komponent som inte tillhör en standard produkt så kan det ta i bland vara omöjligt eller ta lång tid att få en ersättningskomponent levererad. En mekanisk verkstad kan då vara en snabb leverantör för att reparera eller tillverka en ny komponent.

Specialanpassningar

När en produktionslina ska byggas ut eller anpassas är det också vanligt att en mekanisk verkstad hjälper till med att tillverka skräddarsydda komponenter som utgör en del i utbyggnaden eller anpassningen.

Hög kvalitet och precision

Då många mekaniska verkstäder ofta jobbar med högteknologiska maskiner för exempelvis CNC bearbetning följer också en hög maskinell precision med dessa maskiner. Dessa maskiner erbjuder en extrem flexibilitet i form av komplexa kostruktioner och noggrannhet till komponenterna exakthet i dimentioneringen.

Mekanisk verkstad för high-end produkter

Tranemo metal är en mekanisk verkstad med över 90 års erfarenhet. Vi hjälper kunder som söker en hög kvalitet, skräddarsydda komponenter och korta ledtider. Vi lovar hög kvalitet i form av hög leveranssäkerhet och hög produktprecision.

För våra kunder är vi en hållbar och flexibel samarbetspartner inom tillverkning av high-end produkter i hög kvalitet och precision. Vi utför uppdrag för såväl små som stora och världsledande företag.

Mekanisk verkstad med närhet till Göteborg och Borås

Som namnet avslöjar så ligger Tranemo metals verkstad i Tranemo, med geografisk närhet till såväl Borås som Göteborg. Vi arbetar med allt från små lokala företag till stora världsledande företag och skickar komponenter över hela världen.  

CNC bearbetad komponent i form av bokstaven T, en typ av skärande bearbetning

Kom i kontakt

Söker du rådgivning, få en offert eller vill komma i kontakt så är du varmt välkommen att höra av dig.

portratt av 3 delagare i tranemo metal

Tommy Rönn

Försäljning, kvalitet & produktionsteknik

tommy.ronn@tranemometal.se

Michael Stomberg

VD, strategi & utveckling

michael.stomberg@tranemometal.se

Christina Rönn

Ekonomi, personal, inköp & order

christina.ronn@tranemometal.se